1-2-3 TŘI KROKY V PÉČI O PLEŤ, KTERÉ NÁM POMŮŽOU KE KRÁSNÉ PLETI

Aby naše pleť byla krásná a zdravá, je potřeba se o pleť poctivě a správně starat každý den.  Správnou a pravidelnou péčí můžeme předejít nejrůznějším problémům nebo vzniklé problémy potlačit. O tom, že se o pleť nestaráme správně, nám pleť dá spolehlivě vědět sama. Pleť je zašedlá a bez jasu, objevují se rozšířené a zanesené póry, pupínky, příliš suchá či přesušená místa na pleti a předčasná tvorba vrásek. Správnou a pravidelnou péčí můžeme předejít nejrůznějším problémům nebo vzniklé problémy potlačit.


verena blog
 
-1-  ČIŠTĚNÍ PLETI
 
Čištění pleti je jeden z nejdůležitějších kroků v péči o pleť. Během dne na pleť působí prach, nečistoty a jiné negativní faktory životního prostředí. Pleť je potřeba zbavit nečistot, šupinek a přebytečného mazu, které se na pleti během dne či noci utváří. Zároveň nesmíme narušit přirozené pH pokožky a ochranný film. Nikdy nezapomínejte na večerní odlíčení make-upu, který na pleti způsobuje pěknou neplechu v případě, že by na pleti zůstával. Teplou vodou opláchneme obličej a naneseme čistící mléko, gel či mycí gel podle typu pleti. Teplá voda otevře póry. Jemně a lehce masírujeme pleť a poté opláchneme vlažnou vodou. Proces můžeme zakončit studenou vodou. Studená voda hezky pleť osvěží.
 

-2-  TONIZACE PLETI

 

Na tonizaci většinou zapomínáme, ale právě tento krok je nepostradatelnou součástí čištění. Pleťové tonikum dočišťuje pleť od zbytků čistících mlék, gelů a případných nečistot. Pleťové tonikum se již nesmývá. Pleť po dočištění tonikem lépe vstřebává následnou péči.

             

-3- HYDRATACE PLETI

 

Pleťové denní krémy pleť hydratují, aniž by ji zatěžovaly. Chrání pokožku před negativními vnějšími vlivy a předčasným stárnutím pleti, zároveň ji vyživují. Mají lehčí konzistenci než krémy noční. Denní krémy se lehce roztírají a rychle se vstřebávají. Jsou vhodné pod Make-up. Vybíráme podle typu pleti vhodný krém.

Pleťové noční krémy mají hutnější konzistenci oproti dennímu krému. Efektivně pleť přes noc regenerují, revitalizují a vyživují. V noci během spánku pokožka vytváří tzv. ochranný lipidový film či ochrannou bariéru a tato ochranná bariéra pleť chrání během dne před negativními vlivy životního prostředí. Opět vybíráme podle typu pleti vhodný krém. V případě potřeby lze používat i jako denní krém.
 


Správně zvolená péče: PŘED a PO

   
 
 
Nevíte si rady? Kontaktujte nás na obchod@eckstein-kosmetik.cz a my Vám rádi poradíme.