ARONIE HVĚZDA MEZI ANTIOXIDANTY

Legenda o Aronii …

Před dávnými a dávnými lety se bohyně Aronia spřátelila se silnou, inteligentní ženou, která byla plná půvabu a dobroty. Na důkaz jejich přátelství ji chtěla něco darovat. Něco co by jí pomáhalo, něco co by na vždy vyzařovalo její vnitřní krásu na venek. Tak bohyně Aronia stvořila bobule s nejsilnějšími antioxidanty, které mohla najít a rozšířila tyto bobule po celé zemi. Jako poděkování dala přítelkyni tyto královské purpurové bobule jménem Aronie a jmenovala toto ovoce „Goddess Fruit of Beautiful Aging“ – „Bohyně ovoce krásného stárnutí“. Plody Aronie se staly známé pro své nepřekonatelné proti stárnoucí účinky. Chrání a zachovává pokožku krásnou a má dokonce hojivé účinky. Aronie působí proti volným radikálům 20x silněji než vitamín C a 50x silněji než vitamín E.

… k jádru

Oxidace je nejzávažnější příčinou stárnutí pleti, ke kterému přispívá sluneční záření. Ale i bez slunce jsou tyto volné radikály všudypřítomné. Vznik volných radikálů zapříčiňuje dlouhodobý stres, špatná životospráva jako nedostatek spánku, kouření, alkohol, dále pesticidy, UV záření, špatné ovzduší a znečištěné životní prostředí. V případě převahy volných radikálů nad antioxidanty vzniká oxidační stres. Viditelné stárnutí pokožky se nejlépe oddaluje působením antioxidantů. – Čím efektivnější tyto antioxidanty jsou, tím lépe zabraňují předčasnému stárnutí pleti.

 

blog aronie

Ochrana barvivem anthocyaninem 

Když listy na podzim změní barvu, příroda nám ukazuje, co se skrývá v létě za zelenou barvou listí. Nicméně barvivo jako karotenoidy nebo anthocyaniny neslouží nejen pro krásný vzhled, ale také chrání proti oxidaci - nejen proti radikálům, které generuje slunce, ale také proti těm, které vznikají v "elektrárnách" buněk a uniknou nekontrolovaně. Díky tomuto ochrannému mechanismu, mohou stromy žít stovky let.

Anthocyaniny jsou zdravé ...

Z tohoto důvodu jsou plody, které jsou bohaté na anthocyaniny, jako je ostružina nebo aronia, jsou velmi zdravé a oblíbené jako jídlo. Vědci již dříve zjistili, že barvivo anthocyanin, jež zbarvuje ovoce do červena, nachova a do modra, zpomaluje rozvoj rakovinových buněk ve střevech. Dále hrají významnou roli při hojení jizev a ran.

Doctor Eckstein BioKosmetik® je mezi prvními, kteří využili pozoruhodnou sílu tohoto ovoce v novém Ultimate Supreme Aronia Concentrate.
 

Pro silnou a moderní ženu - Living Your Beauty nebylo nikdy jednodušší.