ODLIČUJETE A PEČUJETE O PLEŤ SPRÁVNĚ?

Výběr vhodné kosmetiky na odličování a čištění pleti

Odlíčení pleti je velice důležitý krok pro krásu a zdraví naší pleti. Pravidelnost důkladného odlíčení a čištění pleti je velice důležitá, proto aby nebyla naše pleť náchylná na tvorbu pupínků, akné nebo ucpané póry. Vybrat si můžeme čistící pleťová mléka, mycí pleťové gely nebo čistící a odličovací pleťové oleje, které připraví Vaši pleť na další péči.
 

18-Kosmetick-salon-Dr-Eckst-350px-250-250px
Při výběru vhodného odličovače berte ohled na svůj typ pleti. Pro mastnou a problematickou pleť jsou vhodné jemné mycí gely, naopak pro suchou nebo přesušenou pokožku jsou určeny odličovací oleje či výživné odličovací mléka. Na oblast okolo očí jsou vhodné odličovače přímo určené speciálně na oční okolí nebo odličovače na bázi oleje, které jemnou a suchou pokožku okolo očí nijak nevysuší.
 
Udělejte si z každodenního odlíčení a čištění pleti příjemný rituál, na který se budete těšit. Po celém dni si zasloužíte malou chvíli relaxace a odpočinku, třeba právě při odličování. Pleť Vám za to poděkuje a odmění Vás za to zdravě vypadající pletí.

Denní či noční krémy se po důkladném čištění efektivněji vstřebávají do pleti a lépe tak účinkují.
 

Micelární voda skvělý společník na cesty, ale ne k dlouhodobé péči

Micelární voda je skvělý společník na cestování a výlety, ale není vhodná k dennímu používání. Při dlouhodobém používání pleť může být přecitlivělá, vysušená, více se na ní můžou tvořit pupínky, ucpané póry a praskající žilky. Příčinu negativních reakcí většinou hledáme v krémech, aniž bychom si uvědomili, že problém může být v dlouhodobém používání například zmíněné micelární vody.
 

Správné čištění a odlíčení pleti v několik pár minutách v několika jednoduchých krocích

V následujícím prvním kroku odstraníte make-up, přebytečný kožní maz a povrchové nečistoty. Večer naneste na suchou pokožku čistící pleťový olej či pleťové mléko, jemně a lehce masírujte krouživými pohyby. Poté odstraňte zbytky čistícího mléka teplou vodou. Rituál odlíčení a čištění zakončete pleťovým tonikem podle typu pleti. Pleťové tonikum pleť dokonale dočistí, stáhne póry a zároveň pleť hydratuje. Nakonec lehce naneste noční krém.

Způsobuje vám voda z kohoutku vysušení pokožky a její podráždění? 

Stojí za vyzkoušení se odličovat pomocí vatových tampónků bez použití vody. U citlivé pleti se, ale vyhněte neopatrnému drhnutí pleti. Jemnými a lehkými tahy pleť odličujeme do té doby než tampónky budou úplně čisté. Opět je důležité rituál odlíčení dokončit pomocí jemného pleťového tonika, který pleť dočistí, hezky zklidní a osvěží.

Jak pečovat o pleť ráno?

Ráno stačí pleť očistit pleťovým tonikem a nanést denní krém podle typu vaší pleti. U mastné a problematické pleti je důležité pleť čistit pleťovým mycím gelem jak večer tak ráno a opět zakončit proces čištění pleťovým adstringentním tonikem. U mastné a problematické pleti nanášíme lehký krém vhodný pro tento typ pleti, který reguluje tvorbu mazu a redukuje nedokonalosti.

Po použití peelingu pleť lépe vstřebává výživné látky

Nezapomínejte v péči o pleť na pleťový peeling, který odstraňuje odumřelé kožní buňky. Pokožka poté lépe vstřebává výživné a pečující látky z následné péče např. z pleťové masky či krému. Při použití pleťového peelingu dochází k prokrvení pokožky a tím se stimuluje tvorba kolagenu a regenerace pleti.

Doporučení: V zimě si suchá a vysušená pleť zaslouží čistící a odličovací pleťový olej, který pleť pěstí a nevysušuje. Pleťové hydratační tonikum pleť dočistí a dodá ji vlhkost. Skvělou péči o pleť nám poskytnou krémy do zimy a větru s bohatým krémovým základem.

 

martina