Pravidla správného odlíčení a ošetření v zimě

Pravidla správného odlíčení a ošetření v zimě

 

 

Čištění a odlíčení pleti je velmi důležitý krok v péči o pleť. Důkladné a hlavně pravidelné odlíčení a čištění pleti je jedním z předpokladů, proto aby naše pleť byla zdravá, zářivá a krásná. Dokonale odlíčená a vyčištěná pleť není tolik náchylná na tvorbu pupínků, akné nebo ucpané póry. Čistící pleťová mléka, mycí pleťové gely nebo čistící a odličovací pleťové oleje připraví Vaši pleť na další péči.

Udělejte si z každodenního čištění a odlíčení pleti příjemný rituál, při kterém si můžete užít chvíle relaxace. Denní krémy či noční krémy se po důkladném čištění efektivněji vstřebávají do pleti a lépe tak účinkují. Při odlíčení berte ohled na typ své pleti. Mastné a problematické pleti nejvíce vyhovují jemné mycí gely, zato suché pokožce dopřejte odličovací olej či výživné odličovací mléko. Na oční okolí je vhodný odličovač určený speciálně na oční okolí nebo odličovač na bázi oleje, který suchou a křehkou pokožku okolo očí nikterak nevysuší.

 

Je nutné podotknout, že micelární voda je skvělý parťák na cestování a výlety, ale rozhodně není vhodná k dennímu používání. Při dlouhodobém používání micelární vody pleť může být najednou přecitlivělá, vysušená, více se na ní můžou tvořit pupínky, ucpané póry a praskající žilky.

 

Správné čištění a odlíčení pleti si vyžaduje přesto několik pár minut v několika jednoduchých krocích.

 

Večer naneste na suchou pokožku čistící pleťový olej či pleťové mléko, jemně a lehce masírujte krouživými pohyby po směru hodinových ručiček. Poté odstraňte zbytky čistícího mléka teplou vodou. V tomto prvním kroku odstraníte make-up, přebytečný kožní maz a povrchové nečistoty. Rituál čištění zakončete vhodným pleťovým tonikem, které pleť dokonale dočistí, stáhne póry a zároveň pleť hydratuje. Nakonec lehce naneste noční krém.

 

Pokud vám voda z kohoutku způsobuje vysušení pokožky a podporuje její podráždění, stojí za vyzkoušení se odličovat pomocí vatových tampónků bez použití vody. U citlivé pleti se, ale vyhněte neopatrnému drhnutí pleti. Jemnými a lehkými tahy pleť odličujeme, dokud tampónky nejsou úplně čisté. Opět je důležité proces odlíčení dokončit pomocí jemného pleťového tonika, který pleť dočistí, hezky zklidní a osvěží.

 

Ráno stačí pleť čistit pleťovým tonikem a nanést denní krém podle typu vaší pleti. Pokud máme mastnou a problematickou pleť je vhodné čistit pleťovým mycím gelem pleť jak večer tak ráno

a opět zakončit čištění pleťovým adstringentním tonikem. U mastné a problematické pleti nanášíme lehký krém vhodný pro tento typ pleti, který reguluje tvorbu mazu a redukuje nedokonalosti.

 

Neměli bychom v péči o pleť zapomínat na pleťový peeling, který odstraňuje odumřelé kožní buňky. Pokožka poté lépe vstřebává výživné a pečující látky z následné péče - pleťové masky či krému. Při použití pleťového peelingu dochází k prokrvení pokožky a tím se stimuluje tvorba kolagenu a regenerace pleti.

 

TIP: V zimě suchá a vysušená pleť ocení čistící a odličovací pleťový olej, který pleť nevysušuje. Pleťové hydratační tonikum pleť dočistí a dodá ji vlhkost. Skvělou péči o pleť nám poskytnou krémy do zimy a větru s bohatým krémovým základem.