Jak správně pečovat o pokožku celého těla

Jak správně pečovat o pokožku celého těla, aby byla krásná, pevná a hladká

 

 

Kůže je největším orgánem lidského těla. Má ochrannou, termoregulační a smyslovou funkci. Postupem času ubývá v pokožce kolagen a elastin, který zajišťuje pružnost a pevnost pokožky. Tento úbytek můžeme zpomalit správnou péčí a životním stylem. Naopak nezdravý životní styl, alkohol či kouření stárnutí pokožky urychluje.

 

Trápí Vás suchá, povadlá a unavená pokožka bez jiskry, níže se dočtete pár tipů jak správně pečovat o pokožku těla.

 

1. Sprchování

Během sprchování můžeme pokožku nadměrně vysušit či podráždit a narušit její povrchový film. Podráždění se projevuje svědící, červenající a pnoucí pokožkou. Proto bychom si měli dopřát kvalitní mycí gel, pěnu či olej, který pokožku nejen jemně čistí, ale zároveň i hydratuje a vyživuje. Navíc aromatické sprchové gely navozují pocit uvolnění a relaxace.

 

2. Peeling

Tělový peeling se používá při sprchování a šetrně zbavuje pokožku odumřelých buněk, zanechává pokožku čistou, jemnou a hladkou. Pokožku prokrvuje a také předchází tvorbě celulitidy. Připravuje pokožku na další péči, kterou lépe může pokožka vstřebat. Peeling je třeba provádět 1x týdně. Peeling jemně vmasírujte krouživými pohyby do pokožky a poté důkladně smyjte. Pozornost zvláště věnujte loktům a kolenům.

 

3. Hydratace a zpevnění pokožky

Po sprchování nezapomínejte pokožku těla řádně natřít tělovým mlékem, krémem či olejem. Ty totiž pokožku hydratují, vyživují, zvláčňují a navracejí jí její hebkost a pevnost.

Pokud vás trápí ochablá pokožka, celulitida či strie, vsaďte na speciální zpevňující, remodelační krémy. Tyto krémy je potřeba jemně vmasírovat do pokožky do úplného vstřebání. Zpevňující krémy je potřeba pravidelně aplikovat několik týdnů, aby efekt byl viditelný. Zde je potřeba podotknout důležitost spojení pravidelné masáže problémových partií se sportovními aktivitami a zdravou výživou.